BLOG SAYFAMIZ

ORGANİK YUMURTA:

• Organik beslenen tavukların yumurtalarında yüksek düzeyde Omega 3,A ve E vitamini bulunur.
• Organik yumurtaların sarısı daha açık renkte olur.
• Üretilirken GDO, hormon ve antibiyotik kullanılmaz
• Açık gezinti alanlarına ve rahat gezinebilecekleri kapalı alanlara sahip olduklarından yeterince temiz hava alabilirler
• Gezen tavuk yumurtası normal yumurtaya göre 3 kat daha fazla E vitamini, 1.5 kat daha fazla A vitamini, 7 kat daha fazla beta karoten, 3 kat daha fazla omega 3, 1/3’ü kadar kolesterol içerir.

KONVANSİYONEL YUMURTA:

• Besin değeri organiğe kıyasla daha düşüktür
• Sarısının rengi koyudur, hatta bazen turuncuya yakın bir hal alır
• Konvansiyonel yumurta yapan tavuklar kapalı alanlarda sıkışık bir şekilde bulunduklarından yeterince temiz hava alamaz. Buna bağlı olarak bağışıklık sistemleri zayıftır
• Üretilirken GDO, hormon ve antibiyotik kullanılabilir