BLOG SAYFAMIZ

ORGANİK TAVUK:

• Büyük oranda insan gücünden faydalanır. Fazladan istihdam sağlar.
• Arazi çıkışı mevcut kümeslerde, belli miktarları aşmayacak sayılarda üretim yapılır.
• Dış ortamda olması muhtemel ağır metaller, çevre kirliliğinden kaynaklı etkileşimler, parazitler ve yaban hayattan gelebilecek hastalık vb etmenler yönünden risk taşımaz
• Yavaş gelişen tavuk ırkları 81-90 günlük süreçte 2,5-3.0 kg canlı ağırlığa ulaşır ve kesilirler.
• GDO ve kimyasal yem katkıları kullanılmaz
• Uzun bir süreçte yetiştiklerinden daha geç pişer.

KONVANSİYONEL TAVUK:

• Büyük oranda teknoloji ve otomasyon kullanılır.
• Kapalı kümeslerde daha fazla hayvan barındırılarak yapılır.
• Hızlı gelişen tavuk ırkları 40-42 günlük süreçte 2.5-3.0 kg canlı ağırlığa ulaşır ve kesilirler.
• Kimyasal yem katkıları ve GDO’lu yemlerin kullanımı serbesttir.
• Erken kesildiklerinden etleri yumuşaktır ve kolay pişer.